Известие

Collapse
No announcement yet.

Съвет за обслужването при покупка на 156

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Даже да допълня търтея двата варианта на Бош са 518 или 745
    156 1,8 ТS 99
    Nissan Murano 2005

Comment

Здравейте, решил съм да си купувам Алфа 156 след много размисли се спрях на SW 1.9jtd. Искам да попитам собственици на такива дизелови агрегати какви са най-честите им проблеми, симптомите за тях, за какво най-много трябва да се оглеждам като купувам такава кола. Има ли нещо по специфично при комбито в сравнение със седана
      И ако може някой да ме насочи към сервиз във Варна където биха могли да ми погледнат колата преди да я купя
      Благодаря ви предварително
      Last edited by pavel_rx8; d.m.y г., 13:43.

Comment

Първоначално публикувано от pavel_rx8 Покажи съобщение
        Здравейте, решил съм да си купувам Алфа 156 след много размисли се спрях на SW 1.9jtd. Искам да попитам собственици на такива дизелови агрегати какви са най-честите им проблеми, симптомите за тях, за какво най-много трябва да се оглеждам като купувам такава кола. Има ли нещо по специфично при комбито в сравнение с купето
        И ако може някой да ме насочи към сервиз във Варна където биха могли да ми погледнат колата преди да я купя
        Обърни се към колегата spe4elist той е нашият човек във Варна!

П.П. За дизели може да се обадите и на колегата trustworthy
        Last edited by fade; d.m.y г., 11:13.
        Have A Nice Day
        o/_______\o
        (Оo=\°/=oO) Alfa Romeo 156 1,8TS '00 ГИ "Фобос"
        []=о===о=[]

Comment

Здравейте, решил съм да си купувам Алфа 156 след много размисли се спрях на SW 1.9jtd. Искам да попитам собственици на такива дизелови агрегати какви са най-честите им проблеми, симптомите за тях, за какво най-много трябва да се оглеждам като купувам такава кола. Има ли нещо по специфично при комбито в сравнение с купето
          Избрал си идеалната комбинация за 156. Другото колегите са ти го казали, но в общи линии двигателят е най-безпроблемното звено в тези автомобили. Най-много да имаш съединител за смяна плюс датчик колянов вал, термостат и разните там ремъци и ролки.
          Giulietta 1,6 JTDm 2013
          156 SW 1,9 JTD 2003

Comment

Първоначално публикувано от Novachev Покажи съобщение
            Даже да допълня търтея двата варианта на Бош са 518 или 745
            И аз да допълня че ремонтия комплект за вариатор май беше 14лв. ама работата е към 180лв.

Alfa 156 2.0ts НЯМА Я ВЕЧЕ, Alfa 145 1.6 Boxer И НЕЯ, Alfa 145 1.6ts И НЕЯ

Comment

Здравейте, решил съм да си купувам Алфа 156 след много размисли се спрях на SW 1.9jtd. Искам да попитам собственици на такива дизелови агрегати какви са най-честите им проблеми, симптомите за тях, за какво най-много трябва да се оглеждам като купувам такава кола. Има ли нещо по специфично при комбито в сравнение със седана
              Харесваш си колата след като си я огледал и покарал малко и отиваш в специализиран сервиз, където да и направят пълна диагностика на мотора и пълен преглед по ходовата част, защото това ще ти спести евентуален финансов крах, ако се окаже че има проблем с турбо, помпа високо налягане, дюза и т.н, което не е никак рядко срещано. Ако е читава и е отлично експлоатирана и поддържана колата, най-вероятно ще минеш само с тези неща за които ти е споменал в предни пост колегата. Обаче ако е доволно дъртичка много вероятно е да ти се наложи смяна на тампоните на двигателя, че умекват с времето и започват да се усещат неприятни вибрациите в купето особено на празен ход. Също така, като я закараш за оглед вижте алтернатора да не е пукнат, че това си е редовен дефект при 156-те и не само при тях.
              Alfa Romeo 159 SW, 1.9 JTDm
              Alfa Romeo 156, 2.4 JTD
              Ex: Alfa Romeo 159, 2.4 JTDm, Subaru Legacy 2.5i,
              Alfa Romeo 156, 2.0TS

Comment

Здравейте колеги доиде и моя дългоочакван момент в който ще си вземам Алфа 156 Та имам няколко въпросчета и ще съм много благодарен,ако някои ми обърне минута внимание.Става въпрос за 2.0 Т.S. 155ps,година на производство ноември 1999 нов внос от Германия и пробег по километраж и сервизна книжка 96хил.км. въпросчето ми е най-вече за какво да гледам за този двигател,тези километри и тая година.Кае нещо може да е дефектирало?Предварително благодаря
                Last edited by deredevil; d.m.y г., 23:44.

Я лашкам кат бутало на пернишки Голф!

Comment

Първоначално публикувано от deredevil Покажи съобщение
                  Здравейте колеги доиде и моя дългоочакван момент в който ще си вземам Алфа 156 Та имам няколко въпросчета и ще съм много благодарен,ако някои ми обърне минута внимание.Става въпрос за 2.0 Т.S. 155ps,година на производство ноември 1999 нов внос от Германия и пробег по километраж и сервизна книжка 96хил.км. въпросчето ми е най-вече за какво да гледам за този двигател,тези километри и тая година.Кае нещо може да е дефектирало?Предварително благодаря
                  Първо тези километри са НЕ ВЪЗМОЖНИ. Не ви ли прави впечатление ,че до преди 3 год. Почти нито една кола на Горубляне нямаше сервизни документи и бяха на по 100-120хил.км. А сега 90% от колите на горубляне имат сервизни книжки и пак са на по 100-120хил.км извода е че и преди и сега манипулираха километражите ама сега фалшифицират и серв.книжки. Ако тази кола е на 96хил. значи всичко на 100% трябва да и е наред. Ми то и дават 100хил.гаранция. А за една кола са важни километрите не толкова годините.И годините оказват значение , но върху материали от гума и каучук или течности.

Alfa 156 2.0ts НЯМА Я ВЕЧЕ, Alfa 145 1.6 Boxer И НЕЯ, Alfa 145 1.6ts И НЕЯ

Comment

не е невъзможно,колега.и на мене не ми се вярваше,че 10г. кола може да на 87к км.,ама след 2 проверки на различни места,пък и цялостното състояние на колата ми ме убедиха,че е възможно.прав си обаче,че 95% са с превъртани километражи,а за сервизни книжки да не говорим-за 10 евро ти пишат квото искаш.
                    моя съвет към всички,които си купуват нова кола е да си направят диагностика при Бобо и да им е мирна главата.
                    а и най-малкото съмнение да имате за нещо-не купуваите.има толкова голямо предлагане,че не си залужава да дадеш 1000лв за обслужване при положение,че колата струва 4-5000лв.коли много-с малко търпение ще вземеш добра кола.

за новите колеги-се тая е дали е 1.6,1.8 или 2.0.разлика има,обаче едва ли ше ходите на състезание с тяхщом не е 159 3.2 24в всичко е се тая
                    квото и да ви говорят 156 бензин си е слаба в ниските обороти и тва е.за мене идеалния компромисен вариант е 1.8,но това ми е личното мнение,а не препоръка.
                    Last edited by vata13; d.m.y г., 11:40.
                    159.5 та поред алфа...

Comment

Първоначално публикувано от cassillas Покажи съобщение
                      Първо тези километри са НЕ ВЪЗМОЖНИ. Не ви ли прави впечатление ,че до преди 3 год. Почти нито една кола на Горубляне нямаше сервизни документи и бяха на по 100-120хил.км. А сега 90% от колите на горубляне имат сервизни книжки и пак са на по 100-120хил.км извода е че и преди и сега манипулираха километражите ама сега фалшифицират и серв.книжки. Ако тази кола е на 96хил. значи всичко на 100% трябва да и е наред. Ми то и дават 100хил.гаранция. А за една кола са важни километрите не толкова годините.И годините оказват значение , но върху материали от гума и каучук или течности.
                      Не е невъзможно колега , ти поне си ми съсед, ела погледни 147чката да видиш че съществува 2.0 тс 2001г на под 40к
                      147 2.0 Selespeed 51%Sofia Driving
                      Stilo 1.6 - ex 75%Sofia Driving
                      156 2.4 JTD - ex

Comment

Искам и аз да видя Пък може и да пийнем по нещо след това
                        А иначе аз също мисля, че е възможно, но много рядко явление кола на 10 години и на 60000км примерно
                        Нашите си купиха едно пежо 206 чисто ново от магазина на 0км...ТОва беше 2001 година...Сега сме 2010 година и те все още си го карат. Колата е на 60 000км
                        Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
                        Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Comment

Първоначално публикувано от digitalundgrd Покажи съобщение
                          Искам и аз да видя Пък може и да пийнем по нещо след това
                          А иначе аз също мисля, че е възможно, но много рядко явление кола на 10 години и на 60000км примерно
                          Нашите си купиха едно пежо 206 чисто ново от магазина на 0км...ТОва беше 2001 година...Сега сме 2010 година и те все още си го карат. Колата е на 60 000км
                          Ами да.. рядко е, но се намират с малко повече търпение , внимание, късмет... А при следващо събиране на лукоила на магистралата имам мерак да дойда, ще се видим, ще сверя и селето как върви и така
                          147 2.0 Selespeed 51%Sofia Driving
                          Stilo 1.6 - ex 75%Sofia Driving
                          156 2.4 JTD - ex

Comment

Здравейте,
                            реших се да си взема една такава как да я нарека ... красавица и прочетох доста теми тук във форума и виждам че е задължително минаването на диагностика и точно тук е проблемът ми ( аз съм от варна ) и да ви кажа почти не се спрях на обява от родният град само на една , почти съм решил да ходя до русе защото си харесах много една 156-ца 1.8тс, но не знам там къде има сервиз в който да я проверят , тук във варна лесно аз си работя на гоишни прегледи имаме и сервиз проверката е лесна , но в русе ми е непонятно къде мога да я проверя . Ако можете да ме опътите ще съм меко казано благодарен. А доколкото другите неща които трябва да се гледат ми стана ясно че автомобилът не трябва да :
                            -мени оборотите си
                            -хлоп троп ясно...
                            ако има нещо още моля допълнете .
                            Поздрави ицо

Comment

При форсиране на място до 2-3-4 хиляди оборота не трябва да се чува съмнителен щракащ шум от двигателя, защото евентуално ако не обърнеш внимание, след известно време може да ти излезе през всички възможни дупки

Погледни отдолу двигателя за течове, картера дали е заваряван. ИДИ на ДИАГНОСТИКА!!!

Общо взето това са по-важните неща, на които да наблегнеш...
                              Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
                              Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Comment

Мисля също така да пробвам да я карам по инерция за да видя дали няма да клати оборотите , ако клати пък ми хареса много най-много да чупя от цената продавача и да я взема ( от 3 години карам една а4-ка която никога не ми е държала обороти и да ви кажа не ми пречи ), а има ли във варна някой с читава такава да чуя как трябва да се чува такъв двигател ?
                                Мерси и поздрави.

Comment

Working...
                                X